KALICI LENS AMELİYATI NEDİR?
Kalıcı lens ameliyatı kısaca göz içine ömür boyu kalacak olan bir lens (mercek) yerleştirilmesidir. Göz içüne kalıcı lens yerleştirilmesi iki durumda yapılmaktadır. Birincisi katarakt ameliyatı diğeri ise yüksek göz derecelerini ortadan kaldırmak amacıyla göz içindeki doğal lensin alınarak yerine yapay lens yerleştirilmesi ameliyatıdır. Hangi nedenden dolayı yapılırsa yapılsın, göz içine yerleştirilen lens ömür boyu göz içinde kalmaktadır.
KATARAKT AMELİYATI SONRASINDA LAZER GÖZ AMELİYATI YAPILABİLİR Mİ?
Katarakt ameliyatı nedeniyle kalıcı lens yerleştirilen hastalarda göz derecesi düzeltmek amacıyla lazer göz ameliyatı yapılabilmektedir. Katarakt ameliyatında kataraktla birlikte kişinin göz derecesi üzerine de müdahele edilip düzeltilebilmektedir. Ancak bazen yine de göz derecesi kalabilmekte ve hasta gözlük kullanmak istememektedir. İşte bu hastalara lazer ameliyatı yapılabilmektedir.
KALICI LENS AMELİYATI SONRASINDA LAZER GÖZ AMELİYATI YAPILABİLİR Mİ?
Yüksek göz dereceleri olan kişilerde eğer lazer göz operasyonu ile göz dereceleri sıfırlanamayacaksa bu durumda bazen kalıcı lens ya da kalıcı mercek ameliyatı yapılmaktadır. Kalıcı lens ameliyatı sonrasında bazen küçük göz dereceleri kalmakta ve kişinin görme seviyesini etkileyebilmektedir. Bu kalan küçük numaraları lazer göz ameliyatı yapılarak ortadan kaldırılabilmektedir.
Örneğin, göz derecesi -19 olan bir hasta düşünelim. Bu kişinin göz numaraları lazer ameliyatı ile sıfırlanamayacak kadar yüksektir. Önce mercek ameliyatı yapılır ve göz derecesi sıfır hedeflenmesine rağmen 1,5 derece numara kalabilir. İşte bu kalan küçük derece lazer yapılabilir bir derecedir ve lazerle başarıyla ortadan kaldırılabilir.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.